Vergi Rekortmenlerine Plaket

25 Ocak 2016  |  Manşet  |  0 Yorum

Ürgüp Ticaret Odası,  vergi rekortmenlerini ve hayırseverleri ödüllendirdi.  Mustafa Otelde düzenlenen törene, Kaymakam Alper Balcı, Belediye Başkanı Fahri Yıldız,Nevşehir Defterdarı Hatice İşcen Ercoşman, Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç, Hayırseverler ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyeleri ile dereceye giren firmaların temsilcileri katıldı.

Oda Başkanı Ahmet Aydın, yaptığı konuşmada, vergileriyle ülkenin ve ilçenin kalkınmasına katkı sağlayan tüm firmalara teşekkür ederken, düzenlenen bu programda Ürgüp’e hayır yapan Aksoy, Halıcı, Sağdıç Ertürk ailelerine de ayrıca teşekkür etti. Törende konuşan bir başka isimde Ürgüp İlçe Kaymakamı Alper Balcı oldu. Balcı “ Konuşmasında son günlerde yaşana hain terör olaylarına değinirken, bugün Nevşehir’de toprağa verilen Şehit Uzman Onbaşı Latif Adıgüzel içinde başsağlığı diledi. Bunun yanında orda ki yöneticilerin özerklik isteme söylemleri canımı sıktı. Kimin Vatanında Kimin özerkliğini istiyorsunuz demek hasıl oldu bende, biraz da duygusalım çok yakından tanıdığım arkadaşlarımı toprağa verdik. Ama şundan da bahtiyarım Ürgüp gibi harika bir Anadolu kentinde Kaymakamlık yapıyorum. Kalbim her ne kadar Yüksek Ovada Hakkâri’de, Cizre’de, Silopi’de atsa da Ürgüp Kaymakamı olmaktan da bahtiyarım. Ahmet Aydın Başkanıma çok teşekkür ediyorum böyle bir geceyi organize ettiği için, listeye baktım hiç şaşırmadım kurumlar ve şahıslar vergisinde. Yüzde doksan bu insanları tanıyorum, sağ olsunlar 1 senedir Kaymakamlığımızca yürüttüğümüz bütün projelere destek verdiler, Ürgüp’teki devletimizin yaptırmış olduğu bütün okullarda, camilerde hayırseverlerimizin isimleri var. Ürgüp’te tam bir Anadolu damarı var ben bu kültürden dolayı çok teşekkür ediyorum, biz Ahmet Başkanımızla, Belediye Başkanlarımız Fahri ve İsmail Başkanlarımız ile bir senedir çok uyumlu çalışıyoruz bu tesadüf değil bu kültürden geliyor. Buraya gelen gelmeyen, ismini sayamadığım iş adamlarına, vergi rekortmenlerine çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

Ödül Töreninde ilk olarak İlçeye Yapmış Olduğu Katkılarından Dolayı Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı’ya plaket verilirken daha sonra Ardahanlı İş Adamı Selçuk Ertürk’e, Veli Halıcı’ya, Hanife Aksoya, Ayşe Dudu Sağdıç’a Ürgüp’e yapmış oldukları hayratlarından dolayı plaket takdim edildi. Hayırseverlere yapılan plaket töreninin ardından 2014 yılı vergilendirme döneminde dereceye giren kurum ve şahıs firmalara plaket takdim edildi.

2014 Yılı vergilendirme döneminde Ürgüp’te Kurum olarak 1. Yiğitoğlu Turizm, 2. Turasan Pazarlama, 3. Dinler Turizm olurken şahıs firmalarında ise 1. Osman Çakmak, 2. Nuray Suzan Yüksel, 3. Cem Dizbay oldu.